Sivut

maanantai 4. helmikuuta 2013

Husking-tekniikka

 
Kuvioita voi tehdä myös husking-tekniikalla (olisiko sopiva suomenkielinen termi vaikka lenkitys). Tässä siihen ohjeet. Ensin tehdään lenkki paperisuikaleen päähän ja liimataan se kiinni (kuvassa näkyy myös quilling-työkalu).
Tämän jälkeen paperisuikale laitetaan nuppineulalla kiinni korkkialustaan (esim. pannunalunen). Toinen nuppineula laitetaan kiinni haluttuun kohtaan ja paperisuikale viedään neulan takaa takaisin aloituskohtaan. Aina kun paperisuikale kulkee alkukohdan ohi, se laitetaan pienellä liimatipalla kiinni.

Seuraavaksi laitetaan kolmas nuppineula haluttuun kohtaan ja viedään paperi sen takaa. Nuolet osoittavat paperin kulkusuunnan.
Neljäs nuppineula tulee eri puolelle kuin kolmas nuppineula. Tällä tekniikalla siis aloitetaan keskimmäisestä lenkistä ja tehdään vuorotellen lenkki aloituskohdan vasemmalle ja oikealle puolelle.

Lopuksi paperisuikale kierretään kaikkien lenkkien ympäri. Jos paperin laittaa lenkkeihin kiinni, voi päähän pistää pienen tipan liimaa. 

Jos haluat tehdä monta suunnilleen samanlaista kuviota (esim. kukan terälehtiä), kannattaa piirtää malli paperille ja kiinnittää neulat sen läpi alustaan.


1 kommentti:

  1. Kiva, kun olet laittanut tekniikkaohjeita! En malttais millään odottaa aloituspakettia :-)

    VastaaPoista