Sivut

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kirjaimia quilling-tekniikalla

Ihania pikkunoitia on vilissyt pihalla ja oven takana, ja tulppaanien seuraksi on saatu toinen toistaan kauniimpia pajunoksia. Ja kun vielä kaiken lisäksi vihdoinkin sisäistin quilling-kirjainten teon, ei kai viikonlopulta voi enempää vaatia.

Olen yrittänyt useaan otteeseen tehdä erilaisia kirjaimia, mutten ole koskaan ollut lopputulokseen tyytyväinen. Nyt tuli jostain älynväläys ja tajusin tehdä reunat pahvista! Tähän asti olen tehnyt kaiken quilling-paperista, joka on selvästi liian kevyttä reunoihin.

Kirjaimet voi tehdä myös niin, ettei täytäkään sisäosaa vaan laittaa kiemuroita ulkopuolelle. Erilaisia versioita on luvassa tänne kevään mittaan lisää :)

Tuo ensimmäinen kirjainversio alkoikin sitten näyttää liian tyhjältä, kun olin sitä hetken katsellut. Joten lisäsin vielä kiemuroita sinne tänne. Tässä kuva myös lopullisesta taulusta, onneksi Ikeasta löytyy noita box-kehyksiä, joihin quilling-tuotokset mahtuvat hyvin sisään. Taulu on n. 25 x 25 cm.

Näitä tulen varmasti tekemään kummilapsille, kunhan ensin on kuopuksenkin nimikirjain taivutettu paperisilppuun.

2 kommenttia:

  1. Kirjaimia täytyy kokeilla. Jos vaan taidot riittää....

    VastaaPoista
  2. Ei ole itse asiassa yhtään vaikeata, sen jälkeen kun tajuaa tehdä reunat kartongista. Tein ääriviivat lyijykynällä, taivuttelin kartongin (sekin 3 mm leveätä) valmiiksi ja liimasin pienen pätkän kerrallaan. Reunusta pitää pitää paikallaan kun liimaa. Kun edellinen kohta on tarttunut kunnolla kiinni, voi liimata seuraavan pätkän. Vaatii siis enemmän kärsivällisyyttä kuin taitoa :)

    VastaaPoista