Sivut

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Virkattu matto

Juhannuksen automatkoilla syntyi lahjaksi matonkuteista virkattu matto. Tämän saman mallin olen nyt tehnyt pariin otteeseen, joten enää ei tarvi joka toisen silmukan kohdalla konsultoida kaveria :) Alkuperäinen ohje on Kokkolasta Kankuri/Taito Keski-Pohjanmaasta. Tämän maton halkaisija n. 1,2 m eli ei mikään jättiläinen, mutta kuitenkin ihan maton kokoinen eikä mikään tabletti. Alkuperäisessä ohjeessa halkaisija n. 60-70 cm, mutta mallia on helppo suurentaa (siis todella helppo, jos kerran luonnistuu minultakin..).

Ostin trikookudetta 3,5 kg edellisen maton menekin perusteella. Kuteissa oli ilmeisesti vähän paksuuseroa, koska tästä jäi kudetta yli. Ylimääräisestä tein maton pienoisversion pannunaluseksi. Sellaisen saa valmiiksi nopeasti ja on hauska ja uniikki tuliainen kesän mökkivierailuille.

2 kommenttia:

  1. Heippa! Ihana matto! Olisiko sulla antaa tähän jotain ohjetta? :) En ole ennen mattoja virkannut, mutta patalappuja senkin edestä, joten ei varmaan normi-pylvässilmukoilla ole vaikeaa. Miten tämä matto on tehty? T. Sofia, sofia.sipikaripalo@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ohje on Kokkolan Kankurista (www.taitokeskipohjanmaa.fi). Myös Molla Millsin Virkkuri-kirjasta löytyy vähän samantyyppisen maton ohje.

    Ei ole tosiaankaan mikään vaikea ohje. Matonkuteen virkkaaminen vaan on aika raskasta ranteelle, vaikka nyrkkiotteella virkkaisikin.

    VastaaPoista